Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi ponovno sodelujejo pri zimski šoli v naravi, kjer izobražujejo učence o pravilih obnašanja na smučišču. Druženje učencev in policistov poteka že od januarja, zaključilo pa se bo predvidoma marca.

Na smučiščih v okolici Ribniške koče in Ribnice na Pohorju tudi letos poteka zimska šola v naravi, ki se je udeležuje večje število učencev tretjih, četrtih in petih razredov osnovnih šol, večinoma z območja severovzhodne Slovenije. Otroci tako dopolnijo svoje smučarsko znanje, nekateri med njimi pa so prav tu, na idiličnih strminah v osrčju Pohorja, prvič stopili tudi na smuči in se naučili prvih smučarskih spretnosti.

pohorje

Otroci, smučajte previdno!

 Nasveti smučarjem in drugim osebam na smučišču

Pooblastila policistov na smučišču


Da bi bilo smučarsko znanje otrok čim boljše, vsestransko in predvsem varno, smo se na prošnjo šol v proces izobraževanja otrok aktivno vključili tudi policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi z vodjo policijskega okoliša Janezom Otorepcem.

IMG 2047

Janez Otorepec med izobraževanjem


V pomoč pri predavanjih smo pripravili in natisnili zgibanko s pravili varne smuke. Zgibanka tako predstavlja 10 FIS pravil in znake na smučišču, ki jih morajo smučarji poznati za varno smučanje. Učne delavnice potekajo v skupinah do šestdeset udeležencev, otroke pa pri tem seznanjamo z obveznostmi in prepovedmi Zakona o varnosti na smučiščih.


Pobarvanka - otroci barvajte FIS pravila za smučanje in učite se


Poleg pravil za varno smučanje učencem na predavanjih predstavljamo tudi samozaščitne ukrepe za preprečevanje tatvin smučarske opreme in varovanje svoje lastnine. Ugotavljamo, da je vsebina predavanj za otroke poučna, saj z zanimanjem poslušajo predavatelja in aktivno sodelujejo z vprašanji in opisovanjem lastnih izkušenj.

IMG 1992

Šolarji med predavanji aktivno sodelujejo in veliko sprašujejo.


Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi s takšnimi aktivnostmi že trinajsto leto zapored osveščajo otroke o tem, kako poskrbeti za lastno varnost na smučiščih in varnost svojega imetja.