Sorodne objave

 

Junij je za slovensko policijo vsako leto prazničen, saj z organizacijo različnih dogodkov, proslav in drugih aktivnosti po vsej Sloveniji obeležujemo svoj praznik, dan policije.

Na osrednji slovesnosti ob našem prazniku bomo osvetlili poslanstvo policije, ki se v vseh teh letih ni spremenilo, saj je naša poglavitna skrb še vedno skrb za varnost ljudi. Ob tej priložnosti bosta generalni direktor policije mag. Anton Travner in minister za notranje zadeve Aleš Hojs nekaterim najzaslužnejšim posameznikom podelila najvišja priznanja policije.

Obenem bosta 29 policistom in 22 občanom podelila tudi medalje za požrtvovalnost in hrabrost, saj so v najrazličnejših okoliščinah, predvsem pa v kritičnih trenutkih pomagali reševati življenja ljudi. Policijsko delo je že samo po sebi zahtevno in odgovorno, nekateri dogodki, s katerimi se policisti in policistke srečajo pri svojem delu, pa zahtevajo še več. Zahtevajo veliko poguma in predanosti ljudem. Takšna dejanja ne smejo ostati prezrta, zato v policiji take primere dvakrat letno posebej izpostavimo in se pogumnim posameznikom zahvalimo.

Spoštovani predstavniki medijev,

vljudno vabljeni, da se nam pridružite na osrednji slovesnosti ob dnevu policije, ki bo v petek, 26. junija 2020, ob 11. uri, v Policijski akademiji na Rocenski 56 v Tacnu.
Zbor za novinarje je ob 10.40 pred zapornico na vhodu v akademijo (na koncu drevoreda). Vljudno prosimo, da pridete točno, saj bomo slovesnost prenašali v živo preko uradnega Facebook profila policije.