Sorodne objave

Varovanje oseb in objektov 25. september 2013
 

Slovenska policija je opravila še eno izmed izjemno zahtevnih varovanj in tako domači in mednarodni skupnosti znova dokazala svojo visoko profesionalnost. Včeraj, 13. avgusta 2020, je namreč Slovenija gostila ameriškega državnega sekretarja Mikea Pompea. Obiski visokih državnikov vedno zahtevajo tudi skrb za njihovo varnost ...

IMG 7248 obd zm

Center za varovanje in zaščito, ki organizacijsko sodi v Upravo za policijske specialnosti, je včeraj poskrbel za brezhibno varovanje obiska ameriškega državnega sekretarja. V sodelovanju z drugimi policijskimi enotami so pripravili načrt varovanja in nato tudi uspešno izvedli varovanje tega kratkotrajnega, a intenzivnega obiska.

 MG 2762 zm

Pri varovanju je sodelovalo večje število policistov iz policijskih uprav in postaj iz vse Slovenije. Sodelovali pa so tudi policisti iz enot, ki delujejo na državni ravni. Skupni prispevek vseh strokovnih služb policije je tako pripomogel, da je bila naloga odlično opravljena.

 MG 2789 zm

Kako zahtevno in kompleksno je takšno varovanje, kaže dejstvo, da so pri dogodku sodelovali policisti in zaposleni z najrazličnejših področij: od splošnih policistov, mejnih policistov, ki so skrbeli za nemoten prehod delegacije čez državno mejo in varovanje letališkega dela, pa do vodnikov službenih psov, prometnih policistov, ki so opravljali spremstvo in skrbeli za mobilne zapore, zaposlenih iz urada za informatiko in telekomunikacije, tu so še policisti operativno-komunikacijskega centra, letalske in specialne enote, brez katerih je nemogoče opraviti zahtevna varovanja, itd.

 MG 2868 zm

V varovanje so bila vključena skoraj vsa področja policijskega dela. K uspešnemu in varnemu dogodku je prispevalo tudi profesionalno sodelovanje z ameriškimi varnostnimi organi ter protokoli različnih ministrstev.

 MG 3952 zm

Uspešno izpeljan dogodek je še ena v nizu potrditev, da je slovenska Policija zmožna opraviti najzahtevnejše naloge zakonito in profesionalno, z uspešnimi varovanji tujih uradnih obiskov pa si utrjuje ugled visoko profesionalne policije, kar nenazadnje prispeva tudi k ugledu Slovenije v mednarodni skupnosti.

IMG 7113 zm