Sorodne objave

 

Pred prihajajočim vikendom, ko bo lepo vreme vabilo h gibanju na prostem, policisti svetujemo, da se ne odpravljate na najbolj priljubljene turistične točke. Raje izberite manj oblegane destinacije, kjer ni gneče in boste prav tako lahko zdravo in varno uživali v naravi.

20200315 103755 1

Spoštujte tudi vse prometne predpise in parkirajte svoja vozila samo na označenih parkirnih mestih oziroma tako, da ne ovirate ali celo blokirate poti za intervencijska vozila, prevoz in opravljanje del domačinov.

Pozivamo k spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. V kombinaciji s preventivnimi ukrepi so odločilnega pomena.

Še vedno je prepovedano zbiranje ljudi, velja tudi omejitev gibanja med 21. in 6. uro.

Prehajanje med občinami zaradi športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar prebivalce pozivamo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti rekreativnih površin v posameznem kraju namenijo drugam. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje (manj kot 3 metre), je obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem. Preventivni ukrepi so odločilnega pomena.

Če se bo ta konec tedna znova povečalo število kršitev, bo policija zdravstveni stroki predlagala, da se prehajanje med občinami znotraj statistične regije, v kateri oseba prebiva, za namen rekreacije znova omeji samo na občino bivanja. Namreč, preprečevanje gneče in druženja večjega števila ljudi – tudi na zunanjih površinah – je ključnega pomena za zmanjševanje števila okužb s koronavirusom, ki je do sedaj že zahteval izjemno visok davek, predvsem pri najbolj ranljivih skupinah.

Tudi ta konec tedna poostren nadzor prometa, preverjali bomo tudi spoštovanje odlokov 

Policija bo tako kot minule vikende tudi ta konec tedna na območju celotne države izvajala poostrene nadzore prometa, policisti pa bodo pri tem dosledno preverjali tudi spoštovanje odlokov za preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. Število ugotovljenih kršitev v zadnjem obdobju namreč narašča, največ pa jih je bilo zadnjo soboto, predvsem na Gorenjskem.

V zadnjih treh tednih so policisti opravili nadzore spoštovanja odlokov na več kot 45.000 krajih in pri tem izrekli 1.773 opozoril, v 1.198 primerih pa so proti kršiteljem uvedli prekrškovni postopek.

Če se ta vikend odpravljate v Kranjsko Goro, vas zaradi smučarskega tekmovanja kontrola čaka že na izvozu z avtoceste na Hrušici

V soboto in nedeljo bo v Kranjski Gori potekalo smučarsko tekmovanje za Zlato lisico. Policija je zato že danes začela z izvajanjem poostrene kontrole, ki se bo v smeri Kranjske Gore začela že na Hrušici. Za izvedbo nalog policije bo skrbelo večje število policistov, svojo varnostno-rediteljsko službo pa bo na območju tekmovališča zagotavljal tudi organizator.

Smučarsko tekmovanje je dogodek zaprtega tipa, gibanje na prireditvenem prostoru pa bo dovoljeno samo organizatorju in tekmovalnim ekipam. Predvidena je tudi zapora kolesarske poti od bencinskega servisa Petrol v Podkorenu do tekmovališča. Gre za površino, ki je med vikendi zelo obremenjena s pešci in predstavlja glavno rekreativno povezavo med Kranjsko Goro in Ratečami. Ker prehod skozi območje ne bo dovoljen, rekreativce pozivamo, da se ta vikend peš ne odpravljajo po tej kolesarski poti, prav tako naj se v okolici ne zadržujejo na javnih površinah in cesti.