Sorodne objave

 

Ugodne vremenske in snežne razmere bodo tudi v prihajajočem vikendu na slovenska smučišča zvabile več smučarjev. Trenutne epidemiološke razmere še vedno terjajo spoštovanje ukrepov za omejevanje širjenja okužb s covid-19, zato bo policija, v sodelovanju z Zdravstvenim inšpektoratom in Inšpektoratom za infrastrukturo, od 5. do 7. marca 2021 ponovno izvedla ponoven poostren nadzor smučišč na območjih policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Nova Gorica, Celje in Maribor.

Nadzor bo usmerjen tako v spoštovanje odlokov glede varnostnih ukrepov (uporaba zaščitnih mask, ustrezna razdalja, prodaja in nakup smučarskih kart skladno z omejitvami) kot tudi varnosti na samem smučišču.

smučanje TW brez

Spoštujte FIS pravila in smučajte tako, da bo varno za vse

Da bi bilo smučanje prijetno in predvsem varno za vse, opozarjamo obiskovalce smučišč, naj smučajo skladno z mednarodnimi FIS pravili, naj na smučiščih upoštevajo odredbe in navodila nadzornikov, policistov ter upravljavcev, pa tudi označbe na smučarskih progah. Smučišče naj uporabljajo tako, da ne ogrožajo ali poškodujejo sebe, drugih‎ ali pa naprav ali označb na smučišču.

Uporaba smučarske čelade je obvezna za otroke do vključno 14. leta starosti, njeno uporabo pa priporočamo tudi ostalim smučarjem.

Epidemija ni izginila, poskrbite za svoje zdravje in zdravje drugih

Naj počitniški čas ne prinese preveč brezbrižnosti, saj je epidemija kljub nekoliko ugodnejši sliki še vedno prisotna. Zato nikar ne zanemarite najnujnejših in obenem najučinkovitejših ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa: razkužujte si roke, ohranjajte ustrezno razdaljo in nosite maske v zaprtih prostorih, pa tudi zunaj, kjer razdalje ni možno vzdrževati.

Povezane vsebine

Poskrbite, da bo smuka varna, ne pozabite pa niti na ukrepe za preprečevanje epidemije covida-19

10 mednarodnih FIS pravil

Le varna smuka je užitek - nasveti policije za večjo varnost na smučišču

Pobarvanka - otroci, barvajte FIS pravila za smučanje in se učite

15. februarja se odpravlja omejitev gibanja med občinami in dovoljuje zbiranje do deset ljudi