Sorodne objave

 

Zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2021 bo ta teden, od 9. do 13. junija 2021, na posameznih relacijah po Sloveniji oviran promet. Voznikom svetujemo, naj bodo v prometu strpni. Uporabijo naj raje vzporedne ceste in se tako izognejo začasnim zaporam določenih cestnih odsekov.

Foto PU Maribor dirka Po Sloveniji 2021 policisti

Policisti z območja Policijske uprave Maribor, ki sodelujejo pri varovanju 1. etape dirke

Sreda, 9. junij

Start 1. etape bo na Ptuju, zato bo promet oviran na relaciji Ptuj-Lenart-Šentilj-Zgornja Kungota-Slovenska Bistrica-Šmarje pri Jelšah z zaključkom v Rogaški Slatini.

Četrtek, 10. junij

Start 2. etape bo v Žalcu. Promet bo oviran na relaciji Žalec-Braslovče-Velenje-Šoštanj-Vranko-Šentjur- Štore z zaključkom v Celju.

Petek, 11. junij

Start 3. etape bo v Brežicah. Promet bo oviran na relaciji Brežice-Sevnica-Kostanjevica na Krki z ciljem v Krškem.

Sobota, 12. junij

Start 4. etape v Ajdovščini. Zato bo promet oviran na relaciji Ajdovščina-Renče-Vogrsko-Miren-Kostanjevica-Šempeter pri Gorici-Kanal ob Soči-Goriška Brda z ciljem v Novi Gorici.

Nedelja, 13. junij

V Ljubljani bo start 5. etape. Promet bo oviran na relaciji Ljubljana-Ivančna Gorica-Trebnje- z ciljem v Novem mestu.

Poziv udeležencem v cestnem prometu

Na zgoraj navedenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest. Voznike pozivamo, naj v tem času uporabijo druge ceste, kjer se zapora ne bo izvajala. Vse udeležence v cestnem prometu tudi pozivamo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Ob srečanju vozil s prednostjo upoštevajte naslednje pravilo

Vozniki, če opazite policijsko vozilo, ki uporablja rdečo in modro svetilko ter zvočne znake, morate ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če vam policist ne odredi drugače. Vozniki smete z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko, in vozilo organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Šele takrat lahko vozniki nadaljujete z vožnjo.

Pešci, enako velja tudi za vas. Ob srečanju s policijskim vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko ter zvočne znake, se morate umakniti z vozišča. S hojo lahko nadaljujete, ko mimo odpeljejo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko, in vozilo organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke.

Povezane vsebine

Dirka Po Sloveniji 2021

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?