Sorodne objave

 

Že ves teden policisti v okviru akcije Slovenija piha 0,0 po vsej državi preverjamo, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola. Pred nami pa je t. i. martinov vikend (12. in 13. novembra 2022), ko bomo nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov še poostrili. Želimo si namreč, da bi bilo martinovanje tudi varno, ne le prijetno. Zato vse voznike pozivamo, naj nikar ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkohol ali druge psihoaktivne snovi, oziroma naj si zagotovijo varen prevoz.

Nulanula.si spletna stran

Okoli martinovega številne prometne nesreče zaradi opitih voznikov

Ali veste, da alkohol botruje vsaki tretji smrtni prometni nesreči? Med najbolj problematičnimi v letu je prav čas okoli martinovega! Tudi letos voznikom sporočamo, da so opiti vozniki nevarni vozniki, pa tudi, da ima vožnja pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi lahko resne posledice za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu.

alkotest IMG 6904

Po vsej državi bomo izvajali pogoste policijske kontrole

V tem času bo na številnih cestnih relacijah po državi mogoče opaziti povečano število policistov, ki bodo preverjali tako vožnjo pod vplivom alkohola kakor tudi vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Poostrene kontrole bodo potekale ob različnih časovnih obdobjih in na različnih cestnih relacijah.

V okviru nadzora nad psihofizičnim stanjem vsakemu vozniku, ki ga imamo v postopku, odredimo preizkus alkoholiziranosti; po potrebi pa s hitrimi testi ugotavljamo tudi prisotnost drog v organizmu. Preizkus alkoholiziranosti bodo policisti odredili tudi vsem kršiteljem hujših prekrškov (visoka prekoračitev hitrosti, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti itd.). Podoben nadzor bomo izvajali še naslednji mesec, v t. i. veselem decembru.

Dodatno bomo okviru nadzora nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci morebitnih hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

 Slovenija piha 00 2022

Tiste, ki bodo "napihali 0,0", čaka posebna nagrada v obliki kupona, s katerim bodo sodelovali v žrebanju za udeležbo na koncertu Policijskega orkestra z gosti, ki bo konec novembra.

Ohranite trezno glavo, pihajte 0,0!

Bodite odgovorni vozniki in si obenem prislužite vstopnice za edinstveno glasbeno doživetje, skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Mi2, ki bo v torek, 22. novembra 2022, v Kinu Šiška v Ljubljani. Več o tem: Slovenija piha 0,0

Opozorilo voznikom in gostincem, pa tudi kolesarjem in pešcem

Vse voznike zato opozarjamo na tveganost vožnje pod vplivom alkohola, še posebej v krajih zunaj urbanih naselij, kjer ni zagotovljenega varnega prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi. K varni in odgovorni udeležbi v prometu pozivamo tudi kolesarje in pešce!

Organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov ter trgovce pa pozivamo, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe Zakona o omejevanju porabe alkohola in alkohola ne prodajajo oz. ponujajo opitim in mladoletnim.

Povezane vsebine

Akcija Slovenija piha 0,0: Izberimo pravo odločitev, ohranimo trezno glavo!

Alkohol ubija, največkrat nedolžne!