Sorodne objave

 

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je decembra lani izdala usmeritve in obvezna navodila za odpravo pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene v izrednem nadzoru nad delom policije pri varovanju protestov v letih 2020 in 2021.

Iz usmeritev izhaja, da je morala Policija do 31. januarja 2023 proučiti primere, v katerih so bile ugotovljene nepravilnosti, ki lahko predstavljajo nezakonita ravnanja ali kršitve pogodbe o zaposlitvi, in če obstajajo pogoji, izvesti delovnopravne in druge postopke za ugotavljanje odgovornosti posameznikov.

Ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik in vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav bosta izvedene ukrepe predstavila na novinarski konferenci. Ta bo v petek, 3. februarja 2023, ob 11. uri v novinarskem središču Ministrstva za notranje zadeve na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Za podrobnejša pojasnila o delovnopravnih postopkih v policiji in policijskih pooblastilih bo na voljo namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc.

Predstavniki medijev, vljudno vabljeni.