Sorodne objave

 

Izjemno priljubljena akcija Šolar na smuči, na katero se je v tej sezoni prijavilo kar 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije, se nadaljuje naslednji teden. Od 27. februarja do 3. marca 2023 se bodo osnov alpskega smučanja in deskanja na snegu s poudarkom na varnosti na smučiščih učili otroci 4. razredov osnovnih šol.

Ti dve panogi bosta potekali na šestih prizoriščih (poleg navedenih smučišč spodaj tudi en dan na smučišču Kope), v učenje pa bo vključenih 2.136 četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči od njenega začetka.

Organizatorji akcijo Šolar na smuči pripravljamo v želji po spodbujanju zdravega življenjskega sloga otrok, predvsem pa njihovega varnega športnega udejstvovanja na belih strminah in smučinah. Namreč, če bodo obvladali gibanje na snegu in poznali pravila vedenja na snežnih progah, se bodo lahko varno in sproščeno zabavali, šport pa tudi vzljubili, da bo postal del njihovega življenja. Šport je vir zdravja in veselja, zato želimo kar največ otrok opolnomočiti za kvalitetno preživljanje prostega časa, tako na tekaških progah kot na snežnih strminah.

V okviru dogajanja bomo na vsakem od prizorišč organizirali dogodek za medije, in sicer:

  • v ponedeljek, 27. februarja, na Starem vrhu
  • v torek, 28. februarja, na Gačah
  • v sredo, 1. marca, na Rogli
  • v četrtek, 2. marca, v Cerknem
  • v petek, 3. marca, na Mariborskem Pohorju (uradni zaključek)

Otroci bodo na prizoriščih od 9. do 14. ure. Za izjave bomo organizatorji in udeleženci na medijskih dogodkih dosegljivi ob 11. uri. Vaše prijave zbiramo na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

logo solar na smuci

Povezane vsebine

V zimski idili danes na Pokljuki začetek akcije Šolar na smuči

Začenja se težko pričakovana tradicionalna akcija Šolar na smuči - vabilo medijem