Sorodne objave

 

Petnajst novih belo-modro policijskih vozil znamke Škoda Octavia RS 2.0 TFSI je policistom prometnikom danes, 18. julija 2008, slovesno predal generalni direktor policije Jože Romšek in njegovi najožji sodelavci.

predaja

Po predaji 35 novih motornih vozil znamke Honda NT 700 VA DEAUVILLE (ABS) novembra lani, 10 novih vozil znamke Škoda Superb Comfort 2,8 V6 z videonadzornimi sistemi za nadzor prometa decembra lani, 25 novih terenskih vozil znamke VW Touareg 2,5TDI DPF in 40 novih intervencijskih vozil znamke Renault Master Furgon L1H1P2 Y6 januarja letos ter 14 novih motornih koles znamke Yamaha FJR 1300 AP marca letos je to že peta predaja v zadnjem manj kot letu dni.

luza

kljun

Ob tej priložnosti je kot že večkrat doslej generalni direktor policije Jože Romšek povedal, da je nad pridobitvijo zelo zadovoljen. Dodal je še, da so tehnične pridobitve, ki omogočajo nemoteno in lažje ter tako še boljše opravljanje dela, več kot dobrodošle.

Patruljna vozila z videonadzornim sistemom so se izkazala za uspešna in zato se je policija odločila, da poleg nekaj takšnih, prevzetih lani, nabavi še dodatna vozila. Do danes je slovenska policija za nadzor prometa na državnih cestah in avtocestah uporabljala enajst belo-modrih in osem civilnih vozil, opremljenih z videonadzornim sistem za nadzor prometa. Najnovejših 15 vozil ima možnost vgradnje naprave za videonadzor prometa.

Vozila bodo uporabljale prometne patrulje po vsej Sloveniji, predvsem na avtocestah in cestah, kjer je obravnavanih največ kršitev cestnoprometnih predpisov. S čim večjo prisotnostjo belo-modrih specialnih patruljnih vozil na terenu želi policija preventivno vplivati predvsem na umirjanje prometa in zmanjšanje hitrosti, ki je eden od glavnih vzrokov za najhujše prometne nesreče.

roka

Generalni direktor policije Jože Romšek je policistom prometnikom predal ključe in jim zaželel srečno in varno vožnjo ter veliko uspehov pri delu.


Nova vozila znamke Škoda Octavia RS 2.0 TFSI so belo-modra, s policijsko opremo in napravami za dajanje zvočnih in svetlobnih znakov. Imajo 4 valjni, vrstni bencinski motor, s prostornino 1.984 ccm in največjo močjo 147kW (200KM) /5.100 - 6.000 1/min. Po tehničnih karakteristikah, zmogljivosti in voznih lastnostih so ta vozila ekvivalentna vozilom Škoda Superb, ki pa jih ni več v prodajnem programu. Celotna vrednost nakupa (z DDV) je bila 442.494 evrov. Vozila so bila financirana iz proračuna.

vrsta

linija


Fotografije: Monika Golob