Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Policijski vikar Janez Novak in Sanja Repše iz Uprave uniformirane policije sta danes, 16. decembra 2008, v avli Ministrstva za notranje zadeve in Policije na Štefanovi 2 v Ljubljani sprejela plamen luči miru iz Betlehema.

Prinesli so ga predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov, Slovensko zamejske skavtske organizacije, Zveze tabornikov Slovenije in Društva Mladinski ceh plamen.

PlamenMiru 4435

PlamenMiru 4466

Plamen preda skavtinja ali skavt, ki se je tisto leto še posebej izkazal/a.

PlamenMiru 4443

Policijski vikar Janez Novak se jim je ob njihovem prvem obisku pri nas zahvalil in izrazil željo, da bi vsi mi v prehitrem tempu vsakdanjika - kot pravi poslanica letošnje akcije - malo postali. Tudi v prometu. Naj bo svetloba te luči za mir in veselje in ne za žalost ob prometnih in drugih nesrečah.

PlamenMiru 4463

PlamenMiru 4489

PlamenMiru 4457

PlamenMiru 4452

Luč miru iz Betlehema je tradicionalna decembrska akcija, ki v sebi nosi sporočilo miru, medsebojne povezanosti, strpnosti in sodelovanja med ljudmi. Letos je v Sloveniji že osemnajstič zapored, tokrat pod geslom Nekaj ti manjka!

Predstavniki vseh zgoraj omenjenih organizaciji so plamen luči miru prinesli iz Dunaja in v tem tednu pa obiskujejo državne institucije. Sicer bo plamen do božičnega večera prepotoval celo Slovenijo.

PlamenMiru 4490

PlamenMiru 4494

Projekt se je začel leta 1986 na avstrijski televiziji ORF. Pobudnik akcije želi, da bi na božični večer luč miru iz Betlehema gorela v čimveč družinah v vseh državah Evrope in jim prinašala mir.