Sorodne objave

 

Bliža se t. i. veseli december, ki je zaradi nesreč, povezanih z alkoholom, med najbolj kritičnimi obdobji v letu. Voznike zato opozarjamo na tragične posledice vožnje pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi ter pozivamo k previdni, odgovorni in predvsem trezni vožnji!

Če boste uživali alkoholne pijače, vam svetujemo, da ne vozite. Vozi naj kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.

Alkohol ubija, največkrat nedolžne


Policisti bomo v okviru akcije 0,0 šofer - trezna odločitev, ki bo potekala med 29. novembrom in 1. decembrom 2012, poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah.

alkotest

Voznike opozarjamo, da so v tem obdobju ceste mokre in spolzke, čemur morajo prilagoditi tudi hitrost. Policisti bomo v okviru akcije še posebej pozorni na voznike, ki bodo vozili objestno in bodo storili hujše prekrške. Ti vozniki bodo morali obvezno opraviti tudi preizkus z alkoskopom.

 

Gre za četrti in zadnji del letošnje preventivne akcije 0,0 šofer (prvi del je potekal maja, drugi oktobra in tretji novembra), ki jo vodi Ministrstvo za zdravje in katere namen je zmanjšati število prometnih nesreč in njihovih posledic ter zmanjšati delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč. Poleg policije v akciji sodelujejo tudi druge vladne in nevladne organizacije.