Sorodne objave

 

V decembrski akciji Anine zvezdice, ki smo se ji zaposleni v policiji pridružili že četrtič, smo zbrali nekaj manj kot 4.000 kilogramov hrane in tako mnogim družinam, ki so se znašle v stiski, vsaj malo polepšali praznični čas.

IMG 5888

Pri zbiranju prehranskih izdelkov z daljšim rokom trajanja so sodelovali delavci policije in notranjega ministrstva iz vse Slovenije. Pri tokratni akciji sta intenzivno sodelovala tudi oba policijska sindikata. Tako je Policijski sindikat Slovenije odtegnil del svojih sredstev in prispevali za kar 700 evrov prehrambenih izdelkov. Pomagal je tudi Sindikat policistov Slovenije, ki je prispeval bone za uveljavljanje popusta pri enem izmed trgovcev, kar bo družinam zmanjšalo stroške predprazničnih nakupov.

IMG 5793

Predstavnike Policijskega sindikata Slovenije, ki so pripeljali za 700 evrov hrane, je ob prihodu pozdravila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.


Predstavniki sindikatov so priskočili na pomoč tudi pri logističnih zalogajih, ki jih pri skoraj štirih tonah zbrane hrane ni manjkalo. Hrano smo zbirali med 1. in 14. decembrom, veliko živil pa so prispevali tudi občani, ki so hrano prinašali neposredno na policijske postaje. Zbrana količina, ki je dosegla skoraj štiri tone, je dokazala, da je bila akcija tudi tokrat uspešna.

ZVEZDICE

"Zvezdice" v policijskih uniformah iz Policijske postaje Gorišnica

2A

Takole pa so polnili škatle v Specializirani enoti za nadzor prometa.


Iz nepreglednega števila škatel in vreč, ki so prišle z vse Slovenije, so pridne roke tako zaposlenih v policiji kot prostovoljcev Anine zvezdice pripravile prehrambene pakete. Vsak tehta nekaj več kot 10 kilogramov. Paketi vsebujejo osnovna živila, kot so olje, kis, moka, koruzni zdrob, riž, trajno mleko, sladkor, sol, testenine, kosmiči, paradižnikova omaka ali druge pripravljene omake in jedi, konzervirana ali vložena zelenjava, ribje konzerve, paštete, marmelada ali lešnikovi namazi, med, gotove juhe in pudingi itd. V vsakem paketu je bilo tudi nekaj dobrot, kot so piškoti, čokolade, bomboni in slani prigrizki, ki so se jih v prazničnem času zagotovo najbolj razveselili prav otroci.  IMG 5892

Takole se je polnil prostor kongresnega centra v Generalni policijski upravi, kamor so policisti iz vse Slovenije pripeljali hrano ...

IMG 5880

Pri pripravi prehrambenih paketov so sodelovali tudi predstavniki Sindikata policistov Slovenije. Ti so nato družinam in posameznikom po vsej Sloveniji, ki nimajo možnosti prevoza, osebno dostavili pakete na dom.


Policistom pa so pri Anini zvezdici pomagali tudi otroci Vrtca Kotlje z Raven na Koroškem. Za svoje vrstnike, ki so prikrajšani za praznične radosti, so že od začetka meseca zbirali hrano. Zbrano hrano smo nato prevzeli policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem.

DSC 0282

Vodja policijskega okoliša, Zvonko Uršnik, se je za zbrano hrano zahvalil otrokom Vrtca Kotlje in jim zagotovil, da bo vsa hrana prišla v roke tistih, ki potrebujejo pomoč.


V humanitarni akciji Anina zvezdica so aktivno sodelovali tudi zaposleni na Policijski postaji Postojna. Vsak je prispeval po svojih močeh. Večinoma so zbrali denar in z zbrano vsoto nakupili prehrambene artikle z daljšim rokom uporabe. Ko je poslovodkinja lokalne trgovine, v kateri so opravili nakup, izvedela, da policisti nakupujemo za Anino zvezdico, je brezplačno priložila še nekaj artiklov in tako pomagala podpreti akcijo.

Foto5

Dobrodelni policisti in policistke iz Policijske postaje Postojna


Humanitarni akciji Anina zvezdica so se odzvali tudi slovenski policisti, ki se nahajajo v mirovni misiji Eulex na Kosovu. Anini zvezdici so prispevali pripadniki slovenskega kontingenta, trije policisti v Eulexu ter Slovenki, zaposleni v kadrovski službi in v arhivu. 

IMG 5859

Pomagali so tudi otroci Vrtca Logatec iz enote Tičnica, ki so logaškim policistom prinesli kar nekaj zvrhanih škatel prehrambenih izdelkov.

IMG 0004

Takole pa so zbrane pakete praznično zavili na Policijski upravi Murska Sobota.


Odziv na vnovično humanitarno akcijo Anine zvezdice je bil izjemno dober. Nenazadnje je tudi med zaposlenimi v notranjem ministrstvu in policiji veliko posameznikov in družin, ki se kljub rednemu dohodku srečujejo s precejšnjo finančno stisko in pomanjkanjem. Večletni varčevalni ukrepi so to stisko še poglobili, zato je radodarnost in velikodušnost ljudi, da bi darovali tistim, ki imajo še manj, toliko bolj pohvalna.

IMG 7734

Ko smo že spraznili policijski zbirni center, so iz Policijske uprave Koper pripeljali še več sto kilogramov hrane, ki bodo mnogim družinam polepšale praznične dni.

IMG 5918

Humanitarno akcijo je spremljalo veliko dobre volje.

IMG 5968

 Večino hrane smo že predali fundaciji Anina zvezdica, nekaj pa jo bo v skladišča Anine zvezdice pripeljane tudi po božičnih praznikih.
 

Pred nami so praznični dnevi, ko neštete lučke in bleščeče izložbe namesto prazničnega vzdušja v ljudeh vse pogosteje vzbujajo občutek praznine in nemoči. V takšnih okoliščinah, ko so družine in posamezniki izpostavljeni pomanjkanju in so prikrajšani za polne mize in praznične radosti, je lahko občutek osamljenosti in negotovosti izjemno močan.

 Zato iskrena hvala vsem dobrim ljudem, ki ste pokazali veliko solidarnosti in družinam v stiski, še posebej otrokom, polepšali praznični december!