Sorodne objave

 

Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za pravosodje sta skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije včeraj, 15. januarja 2010, v Kranjski Gori pripravila preventivno akcijo, ki je potekala pod geslom Le varna smuka je užitek!

 Nasveti policije za večjo varnost na smučišču


Smučanje je lahko veselo in varno le, če so uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, odgovorni, poznajo mednarodno veljavna vedenjska pravila (10 FIS pravil)   in jih tudi dosledno upoštevajo. 

Poleg užitka namreč smučanje prinaša tudi določeno tveganje. Velik porast števila obiskovalcev na smučiščih, novi načini in nove tehnike smučanja in drsenja na snegu, pa tudi novi pripomočki, dodatna oprema, slaba ozaveščenost, predrznost in neprevidnost številnih uporabnikov belih strmin - vse to lahko privede do poškodb. Zato so v Zakonu o varnosti na smučiščih vključena mednarodno veljavna vedenjska pravila za smučanje.

K varnosti v smučarskih središčih prispevamo vsi, zanjo pa je najprej odgovoren vsak posameznik. Za varno smuko je zelo pomembno tudi medsebojno sodelovanje pristojne lokalne skupnosti, upravljavcev smučišč in pooblaščenih oseb upravljavca, inšpekcijskih služb, učiteljev in trenerjev smučanja, gorskih vodnikov ter uporabnikov žičniških naprav in zimskošportnih središč.


Pooblastila policistov na smučišču

Smucanje 150110

Dogodek so popestrili tudi policisti Urada za varnost in zaščito na Generalni policijski upravi, ki so predstavili smučanje z varovano osebo.