Sorodne objave

 

V zadnjih dveh letih smo na področju varnosti na slovenskih cestah naredili velik napredek, je bilo slišati na prvem javnem posvetu o novi cestnoprometni zakonodaji, ki sta ga danes, 29. januarja 2010, organizirala Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za promet.

S posvetom smo želeli predvsem pridobiti čim več mnenj in predlogov strokovne in druge zainteresirane javnosti za oblikovanje novih rešitev, novih zakonov, ki bodo prispevali k večji varnosti v cestnem prometu. Udeleženci so predstavili štiri nove zakone, ki bodo nadomestili sedanji Zakon o varnosti cestnega prometa: Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o motornih vozilih, Zakon o voznikih in Zakon o javnih cestah.

Posveta sta se udeležila tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in minister za promet dr. Patrick Vlačič, ki sta poudarila, da je varnost v cestnem prometu prednostna naloga obeh ministrstev. Na Ministrstvu za notranje zadeve in v policiji smo po besedah ministrice v zadnjem obdobju že izvedli veliko aktivnosti, da bi bilo smrtnih žrtev na cestah čim manj, pripravili pa smo tudi strožje ukrepe, da bi s cest čim uspešneje pregnali alkohol.

 

Več informacij o posvetu je na spletni strani MNZ