Sorodne objave

 

V teh dneh, ko temperature v ozračju presegajo 30 stopinj Celzija, moramo posebno skrb nameniti tudi živalim, saj v vročih in sušnih dneh potrebujejo ustrezno oskrbo. 

03 skrb za zivali

Njihovi lastniki oz. skrbniki jim moramo zagotoviti primeren prostor v senci, po možnosti v hladnih prostorih. Na razpolago naj imajo svežo in pitno vodo ter hrano.To velja za vse živali, ne samo za pse in mačke, ki jih je kot hišnih ljubljenčkov največ. Posebno pozornost velja nameniti privezanim živalim, saj se pogosto ne morejo same umakniti pred soncem.

Če se za dlje časa odpravljate od doma, je treba za živali najti bodisi oskrbo na domu bodisi namestitev v hotelih za male živali ali drugih organizacijah. Če boste dopust preživeli skupaj s svojimi hišnimi ljubljenčki, pa morate poskrbeti za udoben in varen prevoz oz. transport živali: zagotoviti zračenje, ustrezne temperature, zadostne količine vode ipd. 

Več informacij in preventivnih nasvetov na spletnih straneh Policije in Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin: