Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Metlika so v soboto, 4. julija, rešili ptico ujedo, ki se je med letom nekako zataknila v avtomobil.

Glavna cesta Novo mesto-Metlika, pri Vinji vasi. Nekaj po deveti uri dopoldne je nemškemu turistu v avto priletela kanja (mišar) in se zapičila v hladilne reže prednje maske. Voznik je poklical na telefonsko številko policije za nujne klice 113, opisal dogodek in povedal, da je ptica še živa.

PP Metlika ujeta ptica 2

Metliške policiste je ob prihodu na kraj pričakal nenavaden prizor. Ptica se je zataknila v rešetke okrasne maske prednjega dela vozila in se ni mogla rešiti, opletala je s krili, obstajala je nevarnost, da se poškoduje.

PP Metlika ujeta ptica 1

Policist je s previdnim pristopom in rokavicami uspel ujedo obvladati in rešiti. Ptica je po uspešni akciji zletela nazaj v naravo, nemški turist pa je lahko ob zgodbi s srečnim koncem olajšano nadaljeval svojo pot proti morju. Poškodbe na avtu so bile neznatne.

Kaj je botrovalo nenavadnemu primeru in čemu se je nemški ford zdel ptici ujedi tako zanimiv, da ga je hotela prestreči kar med vožnjo, pa ne bomo izvedeli.