Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Makedonijo napotila šesto skupino policistov. Med 15. junijem in 15. julijem bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi osem slovenskih policistov.

Tam bodo naloge opravljali policisti Marko Škedelj iz Policijske postaje Novo mesto (Policijska uprava Novo mesto), Boštjan Gerečnik in Primož Herlah, oba iz Specializirane enota za nadzor državne meje v Sektorju mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi, Matjaž Holcer iz PP Podlehnik (PU Maribor), Boštjan Pfeifer iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper (PU Koper), Admir Midžan iz PP Radovljica (PU Kranj), Tomaž Nograšek iz PP Hrastnik oz. trenutno PP Ljubljana Bežigrad (PU Ljubljana) in Klemen Rozman iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Ljubljana (PU Ljubljana).

IMG 4727

 Sprejemu pri generalnem direktorju policije Marjanu Fanku in delovnemu srečanju so prisostvovali še vodja Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi in Helena Tomaževič iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na GPU ter Alojz Žerak, vodja pete skupine, ki ji je pred dnevi potekel mandat in se je že vrnila domov.


Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica (Police Station for Border Control and Border Surveillance Bogorodica) in izven mejnega prehoda Bogorodica. Makedonskim policistom bodo po potrebi pomagali v začasnem prehodnem centru Gevgelija (Temporary Transition Centre - Gevgelija), kjer poteka sistem registracije migrantov. Slovenski policisti bodo naloge izvajali v delovni policijski uniformi in uporabljali bodo službena vozila.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.
 


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi