Sorodne objave

 

7. aprila se bo na mejnih prehodih, ki ležijo na naši južni meji, začel izvajati poostren nadzor vseh potnikov oz. sistematično preverjanje vseh oseb.

Realno je zato pričakovati, da se bo čas prehoda za prestop meje podaljšal, da bo občasno prihajalo do zastojev, vendar pa za to ne bodo krivi policisti, pač pa nova evropska pravila, ki so bila sprejeta zaradi spremenjenih varnostnih razmer v svetu, je v izjavi za javnost povedal generalni direktor policije Marjan Fank. Da bi zagotovili večjo pretočnost prometa, smo v Policiji že sprejeli določene ukrepe.

IMG 2698

Do zastojev na mejnih prehodih je v času turistične sezone v preteklosti že prihajalo in kolone sicer tudi za Slovenijo niso nič novega. Policija pa državljanom svetuje, naj prilagodijo svoje potovalne navade, tako krajevno kot tudi časovno, naj spremljajo obvestila na Prometno-informacijskem centru, AMZS ipd., pa tudi, naj pred potjo preverijo veljavnost potovalnih dokumentov.

Zvočni posnetek izjave Marjana Fanka (mp3)  

 Novinarska vprašanja in odgovori nanje (mp3)  
(poleg generalnega direktorja policije Marjana Fanka je odgovore podal tudi Marko Gašperlin, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi)

IMG 2734

Preberite tudi:

Sprejeli ukrepe za zmanjšanje čakalnih dob na mejnih prehodih (sporočilo za javnost, 9. 4. 2017)

Fank obiskal policiste na nekaterih mejnih prehodih (7. 4. 2017)

Ob zastojih na večjih mejnih prehodih lahko izberete katerega izmed manj obremenjenih (7. 4. 2017)

Delo na mejnih prehodih bomo prilagodili operativnim razmeram in varnosti policistov (4. 4. 2017)

7. aprila se na zunanjih schengenskih mejah začenja sistematična mejna kontrola vseh potnikov (28. 3. 2017)