Sorodne objave

 

Tretji dan akcije Šolar na smuči je danes najmlajše smučarje obiskal tudi v. d. generalnega direktorja policije Simon Velički. Akcija Šolar na smuči je primer odličnega sodelovanja različnih institucij, ki zmorejo skupaj pričarati nasmeh na obraze otrok, tudi tistih, ki si smučanja sicer ne morejo privoščiti.

20180124 120231

Policija v projektu sodeluje vse od leta 2015. Tudi letos želimo znova opozoriti na pomen varnosti na smučišču. Še nekaj tednov je do začetka zimskih šolskih počitnic, ko bo na smučiščih spet več otrok. Zato policisti znova opozarjamo: le varna smuka je lahko užitek. Namen projekta Šolar na smuči je namreč - poleg učenja smučanja - tudi opozoriti na varnost na smučiščih. Pomembno je vedeti, da so otroci in slabši smučarji veliko bolj dovzetni za morebitne nesreče in posledično poškodbe, zato morajo biti ostali udeleženci na smučiščih nanje še posebej pozorni, previdni pri smučanju pa morajo biti tudi otroci sami.

20180124 105606

"Smučanje je eden od bolj zanimivih zimskih športov, ki pa poleg užitka prinaša tudi tveganje. Če svoje znanje smučanja precenimo, se lahko kaj hitro znajdemo v težavah ali v težave zaradi nas zaidejo drugi," je ob današnjem obisku opozoril prvi mož policije.

20180124 114147

"Opažamo, da se vse več ljudi zaveda, da pri smučanju ni pomembna le zabava, temveč je izjemnega pomena tudi skrb za lastno varnost in varnost šibkejših udeležencev na belih strminah. Za varnost na smučiščih skrbimo tudi policisti. Predvsem pa je pomembno, da za to najprej poskrbijo smučarji sami. Pomembno je, da se zavedajo svojih smučarskih sposobnosti in da prilagodijo smučanje sebi, terenu in ostalim smučarjem, da niso pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi ter da pazijo na svojo smučarsko opremo in druge vrednejše predmete. Posebej morajo biti pozorni na otroke in slabše smučarje ali deskarje. Smučajo naj le na urejenih smučiščih, hodijo pa le ob njihovem robu," je še dodal Velički.

IMG 7720

Ob obisku Vogla se je v. d. generalnega direktorja policije udeležil še podpisa sporazuma med policijo in smučarsko zvezo. Gre za podpis krovnega sporazuma o sodelovanju med Policijo in Smučarsko zvezo Slovenije, ki bo omogočil nadgradnjo že sedaj dobrega sodelovanja med obema partnerjema. Sporazum o sodelovanju sta podpisala v. d. generalnega direktorja policije Simon Velički in direktor smučarske zveze Franci Petek.

"Podpisniki sporazuma se zavedamo velikega pomena varnosti na smučiščih, zato želimo s skupnimi močmi storiti vse za zagotovitev čim boljših varnostnih pogojev in učinkovito preventivno delovanje na naših smučinah. V tem kontekstu je zelo pomembno tudi tesno sodelovanje na velikih športnih prireditvah, kjer želimo z usklajenim delom, pravočasno izmenjavo informacij in dobrim, partnerskim sodelovanjem zagotoviti varnost tako tekmovalcem kot tudi obiskovalcem teh športnih dogodkov," je ob podpisu sporazuma dejal Simon Velički.

Med drugim sporazum omogoča pomoč pri izmenjavi materialno tehničnih sredstev za zagotavljanje varnosti, daje pa tudi pravno podlago za oblikovanje organizacijskih komitejev na lokalni ali regionalni ravni, v katerih bodo sodelovali vsi deležniki, ključni za učinkovito pripravo tako obsežnih in organizacijsko zahtevnih športnih prireditev.

IMG 7768