Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 7. marca 2011, sprejel policiste, ki so za organizacijo in izvedbo usposabljanja kandidatov za delo v mednarodnih civilnih misijah prejeli certifikat Organizacije združenih narodov.

Goršek je sprejel predstavnike Sektorja za mednarodne policijske operacije in Policijske akademije, ki organizirajo in vodijo osnovno usposabljanje policistov kandidatov za delo v mednarodnih civilnih misijah. Ti so namreč od Organizacije združenih narodov za odlično organizirano in izvedeno usposabljanje pridobili certifikat, ki je za slovensko policijo pravzaprav prvi mednarodno verificiran program usposabljanja.

Ob tem je Goršek pohvalil delo svojih kolegov. Kot je dejal, je "ta certifikat pomembno priznanje za slovensko policijo in nenazadnje tudi zahvala našim inštruktorjem, ki so v pripravo usposabljanja vložili veliko znanja, truda in izkušenj."

skupna2

 Z leve: Dušan Klobasa, Darko Lesjak, Aleš Grudnik, generalni direktor policije Janko Goršek, direktor Policijske akademije mag. Franc Kosmač, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije Vladimir Pocek in pomočnik vodje Službe generalnega direktorja policije mag. Srečko Jarc


V imenu notranjega ministrstva in policije je certifikat od generalnega sekretarja Združenih narodov Ban Ki-Moona prevzel slovenski zunanji minister Samuel Žbogar, ki je bil 10. februarja 2011 na službenem obisku v New Yorku.

grudnik

Aleš Grudnik s prvim mednarodno verificiranim programom usposabljanja slovenske policije


Dobljeni certifikat pomeni potrditev dosedanjega dobrega dela in večletnega truda. Prispeva tudi k dvigu ugleda tako doma kot v tujini. Na podlagi tega certifikata bomo lahko izvajali usposabljanje tudi za članice OZN, ki takšnega programa same še ne izvajajo.


Zvočni posnetek izjave generalnega direktorja policije (mp3) 

Zvočni posnetek izjave vodje usposabljanja Aleša Grudnika (mp3) 


Osnovno usposabljanje policistov kandidatov za delo v mednarodnih civilnih misijah v policiji izvedemo enkrat letno. Med 11. in 29. oktobrom 2010 je bil program izpeljan malo drugače. Z močno željo, da bi pridobili mednarodno verifikacijo od Organizacije združenih narodov, smo ga izvedli izključno po njenih modulih, kot podlago pa smo uporabili naš program.


Preberite tudi:

 Z usposabljanjem danes začeli bodoči policisti "mirovniki" (11. oktober 2010)

Teroristi ''ugrabili'' več policistov mirovnikov - informacija z vaje (26. oktober 2010)

Za odhod na delo v misije usposobljenih in pripravljenih 22 policistk in policistov (29. oktober 2010)