Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je danes, 14. maja, svoja vrata odprla nova prireditev za vse generacije, dnevi medgeneracijskega sožitja. Tam smo tudi policisti! Naše uspešno delo je namreč tesno povezano z dobrim sodelovanjem v lokalnih skupnostih in povezovanjem z vsemi generacijami, ki potrebujejo našo pomoč ali zgolj nasvet. Najdete nas na notranjem in zunanjem razstavnem prostoru, prepoznate pa že od daleč, saj je naš prostor ob vseh zanimivih vsebinah, ki jih predstavljamo, ves čas "oblegan". 

IMG 6916

Obiskovalcem vseh starosti svetujemo, kako lahko najbolje poskrbijo za svojo varnost v prometu, doma ali pa pri dvigu denarja na bankomatih. Danes je bilo v dopoldanskih urah med obiskovalci največ starejših občanov, ki so med drugim želeli preizkusiti tudi "lisice", ki jih zaradi zglednega življenja nikoli niso. Kadar gre zgolj za prikaz, je lahko tudi to zabavno, kot kažejo fotografije z današnjega druženja.

IMG 7255

IMG 7276

"A tako boš šel zdaj domov!?"

Številni so se ustavili tudi pri kriminalistu in pri njem preverili, kako iščemo dokaze na kraju kaznivega dejanja. Pokazal jim je tudi vzorce prepovedanih drog in jih opozoril na nevarnosti njihovega uživanja. Ta tema je bila zanimiva tudi za otroke in njihove starše.

IMG 7396

IMG 6746

Eden od obiskovalcev pa je spoznal svojo junakinjo, policistko, ki je pred leti na kolesu ujela roparja. "Jo morda poznate," je prijazno vprašal. "Po vseh časopisih je bila." "Seveda, ravno danes je tu," smo mu odvrnili. Gospod je bil presenečen, ko je na razstavnem prostoru spoznal Mirelo Čorić, ki jo, kot je dejal, zaradi njenega poguma nadvse občuduje, Mirela pa je leta 2017 za svoja dejanja prejela tudi laskavi naziv Ženska leta. Za spomin pa bo domov odnesel tudi njuno skupno fotografijo.

IMG 6982

Na zunanji ploščadi smo na ogled postavili še zanimiva sodobna vozila, npr. mobilno policijsko postajo, ki danes velikokrat nadomesti stacionarne policijske postaje in policistom omogoča, da veliko dela opravijo kar na terenu samem. Tam je tudi vozilo z videonadzornim sistemom Provida, s katerim "lovimo" prehitre voznike, ki z visokimi hitrostmi ogrožajo varnost. Obiskovalce je danes razveseljeval tudi policijski kuža, ki se je prijazno pustil pobožati. Ekipa na zunanjem razstavnem prostoru je ob hladnem majevskem dnevu in precej močnem vetru vseeno vztrajala in obiskovalce sejma razveseljevala z zanimivimi predstavitvami svojega dela.

IMG 6717

Policiste je na dnevih medgeneracijskega sožitja obiskalo tudi vodstvo ministrstva in policije, notranji minister Boštjan Poklukar, generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in namestnik generalne direktorica policije Tomaž Pečjak.

IMG 6837

Prireditev, ki jo organizira Zveza društev upokojencev Slovenije, postavlja v ospredje medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost. Bi nas radi spoznali? Pridite, družite s z nami in od blizu spoznajte naše delo! Obiščete nas lahko še vse do četrtka, 16. maja, med 9. in 18. uro.

Vabljeni, vstop je prost!