Sorodne objave

 

Predstavnike medijev vabimo na osrednjo slovesnost ob dnevu policije, ki bo v četrtek, 27. junija, ob 13. uri v Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana.

Junij je za slovensko policijo vsako leto prazničen, saj z organizacijo različnih dogodkov, proslav in drugih aktivnosti po vsej Sloveniji obeležujemo svoj praznik, dan policije. Na ta način se spominjamo dogodkov na Holmcu, pa tudi vseh osamosvojitvenih dogodkov, v katere so bili vključeni pripadniki milice, ki so se ob pomoči teritorialne obrambe in ljudstva skupaj uprli agresiji Jugoslovanske ljudske armade.

dan policije 1Slavnostna govorca bosta generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki bosta nekaterim najzaslužnejšim posameznikom na prireditvi podelila tudi najvišja priznanja policije.

Ob tej priložnosti bomo obeležili 70-letnico izhajanja Revije za kriminalistiko in kriminologijo, pa tudi 70 let delovanja Oddelka za šolanje službenih psov, zato bomo na stadionu pripravili atraktivno prikazno
vajo dela s službenimi psi policije.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Zbor za novinarje je pred zapornico na vhodu v akademijo, in sicer petnajst minut pred uro.