Sorodne objave

Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

T. i. mobilno policijsko postajo lahko od danes, 27. marca, pa vse do nedelje, 7. aprila 2013, srečate na območju Policijske postaje Koper.

Vodje policijskega okoliša bodo z mobilno policijsko pisarno vsak dan med 10. in 13. uro prisotni v krajevni skupnosti Pobegi - Čežarji, med 13.30 in 16.30 pa v krajevni skupnosti Sveti Anton. Na ta način želimo prebivalcem v teh krajih še bolj približati policijske storitve.

IMG 0856

Preventivni projekt Mobilna policijska postaja se je v zadnjem letu izkazal za zelo dobrega in tudi ljudje so ga dobro sprejeli. Prispeval je tudi h krepitvi zaupanja ljudi v delovanje policije.


Mobilna policijska postaja pomeni delo policistov v lokalni skupnosti s policijskim avtomobilom, ki je opremljen za vse vrste dela, ki ga običajno opravljajo policisti na policijski postaji in na terenu. V mobilni postaji so tako mogoči formalni in neformalni razgovori, zbiranje obvestil in informacij, sprejemanje kazenskih ovadb, prijav in naznanitev kršenja javnega reda in miru, hkrati pa tudi svetovanje in usmerjanje občanov na druge institucije. Z mobilno policijsko postajo v policiji povečujemo ekonomičnost, saj lahko policisti veliko nalog, ki jih običajno opravijo na policijski postaji, opravijo kar v avtomobilu. Tako imajo več časa za delo z ljudmi.

IMG 0934

Več o projektu na spletni strani policije: Mobilna policijska postaja