Sorodne objave

 

Policisti policijske postaje Lenart, so danes zjutraj, 15. januarja 2015, med opravljanjem svojih vsakodnevnih nalog v Lenartu ob cesti opazili ležečega kužka. Kot vedno v podobnih primerih so preverili, kaj je z živaljo in ali je morebiti poškodovana. Zgroženi so ugotovili, da je imel kuža okoli vratu zavezano vrv, ki je bila zategnjena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja. Pravzaprav je verjetno že izgubljal svojo bitko s smrtjo.

Policisti so mu vrv nemudoma prerezali, da je lahko normalno zadihal ter ga na policijski postaji nahranili in mu ponudili vodo. Čeprav je kuža ob najdbi, verjetno v strahu pred ljudmi in nožem, s katerim so mu policisti prerezali vrv, še kazal znake nezaupanja in se skušal braniti, se je s polnim želodčkom pokazal v popolnoma drugi luči. Prijazni kuža se je policistom zahvalil z nežnim privijanjem k njim in z iskanjem pozornosti.

pes pes1


Policisti so najdenega psa po oskrbi odpeljali v veterinarsko ambulanto v Lenartu, kjer so ga dodatno oskrbeli in ugotovili, da nima vstavljenega čipa. Svoj dom je sedaj našel v mariborskem zavetišču za živali.

Policisti so prvi del te krute zgodbe zaključili. Vse svoje napore bodo zdaj usmerili v iskanje neodgovornega lastnika psa in če ga bodo našli, ga bodo v skladu s predpisi pripeljali pred roko pravice.

***

Spomladi je kuža le našel nova lastnika. Več o tem v sporočilu za javnost Lucky gre domov! (21. maj 2015)