Sorodne objave

 

Policijska uprava Nova Gorica je 5. novembra 2009 na območju Policijske postaje Tolmin organizirala usposabljanje za pripadnike gorske enote, ki so se ga udeležili tudi policisti iz policijskih uprav Kranj in Ljubljana.

skupinskiposnetekGorskaenota

V novem gorniškem učnem centru v Tolminu so policisti najprej obnovili znanje s področja prve pomoči. Usposabljanje je vodil zdravstveni tehnik iz Reševalne postaje Tolmin skupaj s člani tolminske postaje GRS. Policisti gorske enote so obnovili postopke za imobilizacijo ponesrečenca ob različnih poškodbah udov in hrbtenice, posebno pozornost pa so namenili tehnični opremi, ki se uporablja pri reševanju s helikopterjem. Med drugim so spoznali delo z avtomatskih defibrilatorjem, ki se uporablja ob srčnem zastoju.

gorskaenotaprvapomocTolmin

V t. i. plezalnem vrtcu pri vasi Čiginj pa so se policisti usposabljali za uporabo različnih alpinističnih tehnik, kot so izdelava sidrišča in vrvnih ograj, varovanje in delo na sidrišču, spuščanje reševalca in ponesrečene osebe s pomočjo desonderja, zavore na vponki ter osmice in druge tehnike.

vrvnatehnikaCiginjgorskaenota2

Poveljnik posebne policijske enote v okviru PU Nova Gorica Aleksander Vončina je poudaril, da so pri izvedbi vaj posebej pazili na lastni varnost in varnost vseh sodelujočih, tako da ni prišlo do nobenih poškodb.

alpinisticnatehnikagorskaenotaCiginj