Sorodne objave

Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Policisti Policijske postaje Bovec smo včeraj, 17. novembra 2010, izvedli preventivni projekt Otrok - policist za en dan, saj so policijsko postajo v spremstvu svoje učiteljice obiskali štirje učenci šestega razreda Osnovne šole Bovec.

ucenci

Komandir PP Bovec Sejad Jušić in vodja policijskega okoliša Matjaž Černuta sta učencem na začetku najprej predstavila vlogo policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja. Seznanila sta jih tudi z organiziranostjo policije, varnostno problematiko na območju te policijske enote, samozaščitnim ravnanjem in nalogami policistov (dežurnih policistov, policistov v patrulji, kriminalistov, vodij policijskih okolišev itd.). Po komandirjevih besedah je namen preventivnega projekta seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi ter obenem krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije.

Na bovški policijski postaji so si osnovnošolci v spremstvu vodje policijskega okoliša najprej ogledali prostore dežurnega policista in druge prostore ter policijsko opremo in službena vozila, ki jih policisti uporabljajo pri vsakodnevnem opravljanju svojih nalog. Kasneje so učenci prejeli tudi majico in kapo z napisom Otrok - policist, ki so ju lahko obdržali v spomin na obisk policijske postaje in na sodelovanje v preventivnem projektu.

osnovnosolci

Nazadnje jih je vodja policijskega okoliša skupaj s policistom Igorjem Zlodejem pospremil še na "teren", kjer so lahko pobliže spoznali delo policistov v prometu, njihovo opremo in vozila. Precej zanimanja so pokazali za različno tehnično opremo, kot so laserski merilnik hitrosti, alkotest, sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil oz. stinger, navdušila pa jih je tudi oprema policistov posebne policijske enote.

Po obisku na policijski postaji so osnovnošolci in njihova spremljevalka zato izrazili željo, da bi s takšno obliko sodelovanja v okviru tega preventivnega projekta nadaljevali tudi v prihodnje.


Več o projektu na spletni strani policije Policist - otrok za en dan