Sporočila za javnost

V Slovenski filharmoniji v Ljubljani je danes, 23. junija 2003, v počastitev praznika dneva policije, 27. junija, potekala osrednja slovesnost, ki so se je poleg delavcev Policije udeležili tudi številni drugi gosti.

KoncertPO01Generalni direktor policije pozdravlja visoka gosta.


KoncertPO02Udeleženci osrednje slovesnosti


Pozdravni nagovor sta imela predsednik Državnega zbora RS Borut Pahor in minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc, slavnostni govornik pa je bil generalni direktor policije  Marko Pogorevc.


KoncertPO03Navzoče sta pozdravila predsednik Državnega zbora Borut Pahor  


KoncertPO04in minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc 


Marko Pogorevc in minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc podelila priznanja najbolj zaslužnim policistom in predstavnikom zunanjih ustanov, ki so prispevali k širitvi varnostne kulture.


KoncertPO05Slavnostni govornik je bil generalni direktor policije Marko Pogorevc 


KoncertPO06Podelitev priznanj organov za notranje zadeve


KoncertPO07

V kulturnem programu je sodeloval orkester slovenske policije, kot glasbena solista pa sta nastopila policist Matjaž Mrak in pevka Nuša Derenda.


KoncertPO08Za kulturni program so poskrbeli :glasbena solista Matjaž Mrak in Nuša Derenda


KoncertPO09ter Policijski orkester.


Praznovanje dneva policije bo Generalna policijska uprava sklenila z današnjim večernim koncertom v Slovenski filharmoniji. Nastopil bo orkester slovenske policije pod vodstvom dirigenta Nikolaja Žličarja, kot gostje pa Policijski orkester z Dunaja pod vodstvom dirigenta Ernsta Zehetnerja.

 

Besedilo: Dean Božnik in Nuša Tavčar
Fotografije: Dean Božnik