Sporočila za javnost

Med poletno turistično sezono se prometna varnost vsako leto poslabša. Policija, Ministrstvo za promet in drugi akterji smo zato pripravili 45 preventivnih in represivnih ukrepov, s katerimi želimo zagotoviti varnost cestnega prometa tudi v poletnih mesecih. 

Medresorski načrt preventivnih aktivnosti, ki bodo potekale od 1. junija do 31. avgusta, smo predstavniki Direktorata za promet, Direkcije RS za ceste, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter Policije predstavili na današnji skupni novinarski konferenci. Več na spletnih straneh Ministrstva za promet.

Po mnenju nekaterih strokovnjakov se namreč lahko varnost cestnega prometa v letu 2009 v primerjavi z letom 2008 poslabša. Prva resna poslabšanja se lahko pojavijo že junija.

Zato želimo dvigniti stopnjo ozaveščenosti udeležencev v prometu ter jih opozoriti na nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola in prehitre oziroma neprilagojene vožnje na slovenskih cestah.

V ta namen smo pripravili 34 preventivnih in 11 represivnih ukrepov, ki so skupaj s statističnimi podatki objavljeni na spletni strani Ministrstva za promet v gradivu z naslovom Varno poletje na slovenskih cestah

 

Varno poletje na slovenskih cestah - gradivo  

 

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
GRUŠKOVJE TOVORNI POVEČANA GOSTOTA PROMETA 06.06.2020 ob 16:45 VSTOP 30 minut
PETRINA TOVORNI RAZLOGI SOSEDNJIH MO 06.06.2020 ob 15:00 VSTOP 2 uri
PETRINA VSI RAZLOGI SOSEDNJIH MO 06.06.2020 ob 18:04 IZSTOP 10 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.