Sorodne objave

 

Na območju Policijske uprave Slovenj Gradec je bilo 22. septembra 2009 za pripadnike gorske enote slovenske policije organizirano zahtevno usposabljanje, ki so se ga udeležili policisti iz policijskih uprav Slovenj Gradec, Celje in Maribor.

Policisti so se v jutranjih urah zbrali na Policijski postaji Slovenj Gradec, nato pa skupaj odšli do plezališča na Selah pri Slovenj Gradcu, ki ga alpinisti, gorski reševalci in drugi uporabljajo za vadbo plezanja v skalovju. Na plezališču so se po programu urili v plezanju v navezi in spuščanju ob vrvi ter vadili spremljanje reševalnih nosil UT 2000 ob steni.

Usposabljanja sta se udeležila tudi poveljnik Posebne policijske enote PU Slovenj Gradec Aleksander Kolar in poveljnik PPE PU Celje Matjaž Kselman, ki sta bila z usposabljanjem in prizadevnostjo pripadnikov gorske enote zelo zadovoljna.

Za pripadnike gorskih enot, ki delujejo v okviru posebnih policijskih enot na policijskih upravah Slovenj Gradec, Celje in Maribor, je bilo opisano usposabljanje zelo koristno, saj so  obnovili, utrdili in nadgradili znanja, ki ga potrebujejo pri obravnavi gorskih nesreč in drugih aktivnostih v gorah.

IMG 0461 Priprava in pregled plezalne opreme

IMG 0469 Pregled vrvi pred vstopom v steno

IMG 0470

Vstop v steno in varovanje plezalca

IMG 0482

Plezanje v steni

IMG 0493

Spuščanje ob vrvi nazaj

IMG 0503

Spremljanje nosil UT 2000