Sorodne objave

Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Policisti Policijske postaje Dravograd smo 1. junija 2010, v sodelovanju z Osnovno šolo Neznanih talcev Dravograd in Osnovno šolo Šentjanž pri Dravogradu, izvedli preventivni projekt Otrok - policist za en dan. Policijsko postajo je v spremstvu učiteljev obiskalo devet učencev šestih razredov.

PP1

Sodelujoči ob motornem kolesu


Po prijetnem sprejemu v prostorih dežurne službe sta Igor Knez, pomočnik komandirja, in Zlatko Roglšek, vodja policijskega okoliša, učencem predstavila vlogo policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja ter jih seznanila z nalogami, ki jih opravljajo policisti (dežurni policisti, policisti v patrulji, kriminalisti, vodje policijskih okolišev idr.). 

PP2

Spominski posnetek po opravljenem delu "na terenu"


Kasneje sta učence pospremila še na "teren", da so spoznali delo dravograjskih policistov v prometu. V ta namen so otroci prejeli tudi majico in kapo z napisom Otrok - policist, ki so ju lahko kasneje obdržali v spomin na obisk policijske postaje.

Namen preventivnega projekta je bil predvsem seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije, zato bodo dravograjski policisti s podobnimi preventivnimi aktivnostmi nadaljevali tudi v prihodnje.