Sorodne objave

 

V zadnjem času so policisti v operativno-komunikacijskih centrih resnično preobremenjeni s sprejemanjem klicev, ki se nanašajo na ukrepe in omejitve zaradi epidemije. Zato vse občane prosimo, da telefonske številke ne obremenjujejo z vprašanji o omejitvah zaradi epidemije covida-19.

Telefonska številka policije 113 je namreč namenjena le nujnim klicem v sili, številka 080 1200 pa anonimnim sporočilom za policijo. Upoštevajte, da lahko nekdo prav ta trenutek res nujno potrebuje našo pomoč in prosto telefonsko linijo do policistov.

Klicni center za informacije o novem koronavirusu

Za odgovore na vprašanja se prosimo obrnite na brezplačno telefonsko številko klicnega centra, ki so ga vzpostavili na vladi in kjer nudijo zanesljive informacije v zvezi z novim koronavirusom. Pokličete lahko od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro:

  • na brezplačno telefonsko številko 080 1404
  • za klice iz tujine pa je na voljo številka +386 1 478 7550.

 

Obenem vse prebivalce pozivamo, naj ravnajo odgovorno in naj spoštujejo vladne ukrepe, namenjene preprečevanju širjenja nalezljive bolezni covid-19. Čim prej skupaj preprečimo nadaljnje strmo naraščanje števila okužb!

Aktualne informacije

Omejitve zbiranja in gibanja

Prehajanje meja

Koronavirus (SARS-CoV-2), aktualne informacije in navodila