Sorodne objave

 

"Slovesno prisegam, da bom pri izvajanju nalog vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine," so besede, s katerimi bo v četrtek, 26. aprila pred generalnim direktorjem policije prisegla II. generacija kandidatov za poklic policista.

S tem se bo 201 kandidat ob skupno 227 kandidatov, ki so se 4. januarja 2000 vpisali v izobraževalni program oziroma program usposabljanja za poklic policista, priključil policistkam in policistom, ki po vsej Sloveniji že skrbijo za varnost ljudi in njihovega premoženja. Njihovo osnovno vodilo pri delu na policijskih postajah po vseh policijskih upravah bodo vrednote policijskega kodeksa: zakonitost, strokovnost, korektnost, spoštovanje človekovega dostojanstva, znanje in odprtost.

Druga generacija bo tako končala poseben 18-mesečni program, razdeljenem na tri module teoretičnega in praktičnega usposabljanja; program, ki ga v sklopu Policijske akademije v Tacnu izvaja Srednja policijska šola (12 mesecev), šest mesecev pa kandidati utrjujejo in izpopolnjujejo svoje znanje tudi na policijskih postajah.


Spoštovani novinarji!

Vabimo Vas, da se nam pridružite na slovesni prireditvi ob zaključku izobraževanja II. generacije kandidatov za policiste, in sicer v četrtek, 26. aprila 2001 ob 13. uri na stadionu v Policijski akadamiji v Tacnu, kjer bo Vaš gostitelj Miran Koren.

Več o programu usposabljanja najdete na straneh Policijske akademije in v arhivu sporočil za javnost, in sicer februarja 2001 je bilo objavljeno sporočilo Program usposabljanja (prekvalifikacije) za poklic policista.

 

Miran Koren
PREDSTAVNIK POLICIJE ZA STIKE Z JAVNOSTMI