Sorodne objave

 

Na povabilo generalnega sekretarja Interpola Ronalda K. Nobla je včeraj, 25. novembra 2001 v Francijo odpotovala delegacija slovenske policije, ki jo vodi generalni direktor Marko Pogorevc.

Delegacija, v njej so še Dušan Mohorko, direktor Uprave kriminalistične policije, Boris Rehar, član evropskega komiteja Interpola in Miran Koren, predstavnik policije za odnose z javnostmi, se bo jutri na sedežu generalnega sekretariata Interpola v Lionu srečala s svojim gostiteljem in najvišjimi vodilnimi predstavniki Interpola.

Napovedano je, da bo Pogorevc skupaj s sodelavci gostitelju in njegovim najožjim sodelavcem podrobneje predstavil organiziranost in delo slovenske policije pri zatiranju različnih vrst kriminala, še zlasti organiziranega kriminala na področju tihotapljenja mamil, ljudi, orožja in avtomobilov, ter sodelovanje s policijami sosednih držav. Po mnenju visokih uradnikov Interpola je prav na teh področjih slovenska policija vse uspešnejša.

Pričakuje se tudi, da bosta generalni sekretar Interpola in generalni direktor slovenske policije na ločenem pogovoru ocenila dosedanje sodelovanje med slovensko policijo in Interpolom oziroma Generalnim sekretariatom te organizacije in kriminalistično policijo ter izmenjala poglede na prihodnje aktivnosti slovenske policije v okviru Interpola in njegovega evropskega komiteja.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi