Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Marko Pogorevc se je včeraj, 26. novembra 2001 skupaj s svojimi sodelavci Dušanom Mohorkom, direktorjem Uprave kriminalistične policije, Borisom Reharjem, članom evropskega komiteja Interpola, in Miranom Korenom, predstavnikom policije za odnose z javnostmi, v Lyonu sestal  z generalnim sekretarjem Interpola Ronaldom K. Nobelom.

Predstavil mu je organiziranost slovenske policije, zlasti na področju organiziranega kriminala - tihotapljenja mamil, ljudi, orožja in avtomobilov - ter sodelovanje slovenske policije s policijami sosednjih držav.

Slovenska delegacija je predstavnikom Interpola predstavila tudi ukrepe, ki so jih v slovenski policiji sprejeli v boju zoper terorizem. Ronal K. Nobel je skupaj z izvršnimi direktorji posameznih služb generalnega sekretariata Interpola ocenil delo slovenske policije kot zelo dobro in se odzval na Pogorevčevo povabilo, da naslednje leto obišče Slovenijo.

Uspehe slovenske policije potrjuje tudi to, da se bo prihodnje leto, ko bo Generalna policijska uprava organizirala mednarodni seminar o boju zoper terorizem, seminarja udeležil tudi predstavnik Generalnega sekretariata Interpola. Še bolj obetaven pa je sklep evropskega komiteja Interpola, da bo eno njegovih prihodnjih zasedanj prav v Ljubljani.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi