Sorodne objave

 

V Uradu za varnost in zaščito smo med 25. in 26. septembrom 2008 gostili predstavnike slovaške varnostne službe, pristojne za varovanje diplomatskih misij.

Slovaški kolegi so želeli spoznati delovanje Urada za varnost in zaščito, predvsem na področju zagotavljanja varnosti varovanih objektov, kot so sedeži diplomatsko-konzularnih predstavništev in rezidence veleposlanikov.

UVZ Slovaska

Skupinska fotografija pred sedežem Urada za varnost in zaščito


Na sedežu Urada za varnost in zaščito smo jim predstavili organizacijo in delovanja urada, zakonsko podlago za varovanje varovanih oseb in objektov ter umeščenost službe v slovenski varnostni sistem.

Ob tem smo jim predstavili delo posameznih sektorjev, še posebej Sektorja za varovanje objektov. Seznanili smo jih z organizacijo in nalogami Oddelka za notranje varovanje objektov in Oddelka za zunanje varovanje objektov ter oblikami varovanja (fizično, tehnično, operativno-preventivno varovanje). Spoznali so opremljenost policistov in ukrepe ob sprožitvi signalno-varnostnih naprav oziroma ob drugih varnostno pomembnih dogodkih.

Gostje so si nazadnje ogledali še operativni center Urada za varnost in zaščito. Predstavili smo jim varovanje objektov, kot sta sedež predsednika Vlade in sedež Državnega zbora Republike Slovenije. Spoznali so način vstopanja v oba objekta, sistem protibombne zaščite ter tehničnega in fizičnega varovanja.

Tekst: Mario Bahorič, UVZ
Fotografija: Boštjan Janežič, UVZ