Sorodne objave

 

Prvi del letošnjega humanitarnega projekta 10 krogov za 10 nasmehov, ki je potekal med 1. in 10. junijem, je za nami. Trenutno je zbranih nekaj več kot 11.000 evrov, ki bodo enakovredno razdeljeni med enajst žalostnih zgodb. Akciji smo se pridružili tudi policisti.

S humanitarnim tekom smo zbirali sredstva za deset socialno ogroženih družin in policista, ki je imel pred leti možganski tumor in je bil uspešno operiran. Zdravstveno stanje po operaciji se mu je izboljšalo, tako, da se je po zdravljenju vrnil na delo. Letos februarja pa je doživel možgansko kap, pri kateri je utrpel hude telesne okvare. Zaradi nastale situacije je družina v hudi finančni stiski. Soproga je sicer zaposlena, vendar ji delodajalec ni plačeval zavarovanja, kar predstavlja dodatno težavo, saj tudi sama potrebuje operacijo, ki jo mora zaradi neplačanega zavarovanja plačati sama. Imata tudi dva šoloobvezna otroka.

kranj

Za pomoč svojemu kolegu so tekli tudi kranjski policisti.


Da bi pomagali kolegu policistu, pa tudi ostalim desetim družinam, smo se humanitarnega teka udeležili tudi zaposleni v policiji. Poleg Celja, Maribora, Kopra, Kranja in Ljubljane so letos tekači obiskali še mestne stadione Trbovelj, Novega mesta, Ptuja, Prevalj in Nove Gorice. Slabo vreme je botrovalo malce slabšemu obisku, kljub temu pa se je v desetih dneh zvrstilo 968 podpornikov, ki so skupaj s srečelovom prispevali 11.060 evrov. V drugem delu akcije bo društvo Vztrajaj zbiralo sredstva še od prodaje srečk in dražbe slike. 

novagorica

 V Novi Gorici je teklo veliko policistov in kriminalistov.


Vsem, ki ste se udeležili humanitarnega teka ali le prispevali sredstva, se zahvaljujemo. Vsak podarjen evro bo zagotovo tako ali drugače pomagal tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč.

Tisti, ki še želite prispevati, pa lahko svoje prispevke do 30. junija 2012 nakažete na tekoči račun Športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never Give Up:

TRR: 020320259609009
Sklic: 00 1010
Namen: Deset krogov za deset nasmehov


Več informacij najdete na spletnih straneh društva Vztrajaj (Never give up).