Sorodne objave

 

Predstavnika policijskih sindikatov Radivoj Uroševič in Zoran Petrovič sta danes, 7. decembra 2012, z ministrom za notranje zadeve dr. Vinkom Gorenakom podpisala aneks h kolektivni pogodbi za policiste. Pri podpisu je bil navzoč tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger.

IMG 5675m

Aneks dopolnjuje normativni del kolektivne pogodbe za policiste in ureja vsa tista področja, ki jih je s kolektivno pogodbo poklica še mogoče urediti primerno statusu policista, kot tudi pogoje za delo sindikata: delovni čas v policiji, izobraževanje in usposabljanje policistov, medsebojno obveščanje in skupno posvetovanje o varstvu in zdravju pri delu, posebno starševsko varstvo policistov, karierni sistem in pogoje za delo sindikata ob upoštevanju specifike policijskega poklica v smeri racionalizacije veljavne ureditve v obstoječih pogodbah. Odprto ostaja še vprašanje urejanje dopusta.

IMG 5656m

Minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak se je ob današnjem podpisu aneksa zahvalil za pripravljenost na iskanje kompromisov, zadovoljstvo ob podpisu aneksa pa sta izrazila tudi oba predstavnika policijskih sindikatov.