Sorodne objave

 

V prvem nadstropju potniškega terminala Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana smo danes, 12. januarja 2010, odprli razstavo z naslovom Človeka nikar … aktivnosti policije v boju za samostojno in demokratično Slovenijo.

Razstava, ki je po vsej Sloveniji dosedaj gostovala že enajstkrat, prikazuje dogodke pred napadom agresorja na Slovenijo in čas od 1. decembra 1989, ko je bil v Ljubljani preprečen t. i. miting resnice, do 26. oktobra 1991, ko je zadnji vojak JLA zapustil koprsko pristanišče in s tem Slovenijo. To gostovanje razstave sodi v niz aktivnosti ob praznovanju 20. obletnice akcije Sever.

P1126131

Slavnostna govorca sta bila predsednik organizacijskega odbora za obeležitev 20. obletnice Akcije Sever dr. Tomaž Čas in predsednik uprave Aerodroma Ljubljana,  d. d.,  Zmago Skobir, razstavo pa je predstavila kustosinja Muzeja slovenske policije Biserka Debeljak. Za popestritev je poskrbel kvartet Policijskega orkestra.

P1126134

Razstava, ki so jo pripravili Zveza policijskih veteranskih društev Sever in kustosinja Muzeja slovenske policije Biserka Debeljak ter Aerodrom Ljubljana, d. d., bo na ogled do 11. februarja 2010.


Razstava Človeka nikar … aktivnosti policije v boju za samostojno in demokratično Slovenijo.

Več o Akciji Sever