Policistke Policijske uprave Novo mesto so 22. februarja v Minicity-ju, v "malem mestu", ki se nahaja ljubljanskem trgovskem centru BTC, otrokom in njihovim staršem predstavile projekt Blazinica tolažbe.

Številni so blaznico, ki jo izdelujejo ženske, zaposlene v policiji, že dobro poznali iz medijev. Policistki in pobudnica projekta Stanislava Zupanc sta malčkom namen projekta predstavile v zgodbici o Niku, ki se je izgubil v gozdu, o policistih, ki so ga našli in ga potolažili tako, da so mu podarili blaznico tolažbe. S pobarvanko, ki so jo izdelale policistke, so malčki ustvarili svojo blaznico tolažbe, njihovi izdelki pa bodo na ogled v prostorih "Policijske postaje Minicity". Nekoliko večji otroci so se s starši tudi sami preizkusili v izdelavi blazinic in z mislijo na otroke v stiski prispevali nekaj svojih šivov.

IMG 0437.zm

Otroci s bili nad blaznico navdušeni, ker je "pisana, mehka in prijazna". Mnogi bi jo sicer radi vzeli domov, vendar so jo z veseljem odstopili otrokom, ki jo bodo morda potrebovali za tolažbo.