Sorodne objave

 

Na avtocesti Ljubljana-Unec, pri Logatcu, se je danes, 13. julija 2015, okoli 11.30 zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle štiri osebe. Očividce pozivamo, naj policiji sporočijo podatke in tako pomagajo pri razjasnitvi vseh okoliščin nesreče.

Po do sedaj zbranih obvestilih so bili v nesreči, ki jo obravnavajo policisti Policijske uprave Ljubljana, udeleženi tovorno vozilo (cisterna) in dve osebni vozili. Policisti še iščejo voznika tovornega vozila, ki je s kraja nesreče odšel peš. Oblečen naj bi bil v modre hlače in rdečo majico.

Vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, prosimo, naj podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oz. na interventno telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Zaradi prometne nesreče so nastali veliki zastoji. Ob tej priložnosti opozarjamo voznike, ki so obstali v koloni vozil, naj ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti, saj je to izjemno nevarno. Opozarjamo tudi na pravilno razvrščanje, ki intervencijskim vozilom omogoča hitrejši prihod na kraj dogodka in hitrejšo pomoč ponesrečencem. Vozniki morajo med kolonama na prehitevalnem in voznem pasu ob zastoju pustiti dovolj prostora za reševalce, gasilce, policiste, vzdrževalce cest in inšpekcijske službe. Prav tako je v zgoščenem prometu nadvse pomembno, da vozniki upoštevajo ustrezno varnostno razdaljo.


Več nasvetov policije:

Pravilno razvrščanje ob zastoju na avtocesti rešuje življenja

Vozniki, počasi, strpno in previdno med zastoji!

Vožnja po avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila

Varnostna razdalja

Kaj storiti ob prometni nesreči?