Sorodne objave

 

Na mednarodni znanstveni konferenci, ki jo 10. in 11. marca 2017 pod naslovom Za človeka gre: interdisciplinarnost, transnacionalnost in gradnja mostov organizira visokošolska ustanova Alma Mater Europaea - ECM, bo sodelovala tudi slovenska policija, in sicer z razstavo Vsi enaki, vsi enakopravni. 

Zbrane na odprtju razstave bo nagovoril pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik.*

Gre za razstavo 20 plakatov, ki smo jo v Policiji pripravili decembra lani, ob svetovnem dnevu človekovih pravic, v sodelovanju s priznanim fotografom Arnejem Hodaličem. Podaril nam je večino fotografij in s svojim naborom portretov ljudi iz različnih svetovnih kultur in ozadij omogočil, da smo lahko osrednje sporočilo Vsi enaki, vsi enakopravni umestili v širši, nadnacionalni družbeno-kulturni kontekst. Potem ko je bila najprej postavljena v Policijski akademiji v Tacnu, bo razstava odslej gostovala tudi drugod po Sloveniji. Več o razstavi: Vsi enaki, vsi enakopravni

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni na odprtje razstave, ki bo 9. marca ob 18. uri, na Slovenski ulici 17 v Mariboru.

 *Popravek: Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar se zaradi službene zadržanosti dogodka ne bo udeležila.