Sorodne objave

 

V okviru 10. otroške varnostne olimpijade, tekmovanja iz varnosti in samozaščitnega ravnanja za četrtošolce, je Policijska uprava Maribor 26. maja 2015 že 4. leto zapored organizirala tudi humanitarno prireditev - Štengijado. Na odprtem prvenstvu v teku trojk smo se pod vznožjem 455 stopnic, ki vodijo na vrh Kalvarije, zbrali vsi, ki na kakršen koli način sodelujemo pri tem preventivnem projektu mariborske policijske uprave.

161

 Tročlanske ekipe so sestavljali pripadniki obeh spolov, rezultat vzpona pa je določal najpočasnejši član ekipe.

 
Štengijado je slavnostno odprl pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik, ki se je kot prvi podal po stopnicah, sicer pa se je z dobrimi nameni letos zbralo kar 34 ekip. Zmagala je ekipa športnega društva Račke, ki jo je na tekmovanje prijavila Policijska postaja Rače, in sicer s časom 2:56,99 ter si tako vsaj za leto dni prilastila prehodni pokal, ki ga bo prevzela na finalni prireditvi varnostne olimpijade.

Stopnice smo tudi letos preskakovali z dobrodelnim namenom. Vsak član ekipe je vplačal pet evrov štartnine, izkupiček pa bomo ob zaključku olimpijade, 4. junija 2015, podarili Kliniki za pediatrijo UKC Maribor za nakup ultrazvočnega aparata.