Sorodne objave

 

Danes zvečer je na mednarodna mejna prehoda Gruškovje in Središče ob Dravi prišlo skupaj približno 1500 migrantov, s katerimi potekajo registracijski postopki.

Okoli 19.50 je na mednarodni železniški mejni prehod Središče ob Dravi pripotoval vlak z okoli 1200 migranti. Policija je začela z registracijskimi postopki, ki se bodo izvajali v sprejemnih centrih, pripravljenih v Petišovcih, Središču ob Dravi in Gruškovju. Po postopku registracije bodo migranti nastanjeni v nastanitvenih centrih v Šentilju in v Gornji Radgoni.

Prav tako je med 19.45 in 20.30 na mednarodni mejni prehod Gruškovje s šestimi avtobusi pripotovalo še okoli 300 migrantov, ki bodo po registracijskem postopku odpeljani v nastanitveni center v Šentilju.

Postopki so bili usklajeni s tujimi varnostnimi organi in so potekali brez zapletov. Policiji so v pomoč tudi druge institucije, ki svoje delo opravljajo brezhibno.

Do 21. ure so policisti opravili registracijske postopke s 300 migranti, ki so prišli na mednarodni mejni prehod Gruškovje. Ti so bili potem z avtobusi prepeljani na nekdanji mejni prehod Šentilj, kjer jim je bil do večera, po skupinah, omogočen vstop v Republiko Avstrijo.

Prav tako je bilo čez dan z mednarodnega mejnega prehoda Petišovci v nastanitveni center v Šentilju prepeljanih 300 migrantov. Tudi njim je bil omogočen vstop v našo severno sosedo.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi