Sorodne objave

 

Danes, 19. oktobra, v večernih urah so avstrijski varnostni organi na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj iz Slovenije sprejeli dodatnih 500 migrantov. Skupno so tako danes avstrijski varnostni organi sprejeli 1319 oseb. Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih nekaj okoli 1388 oseb.

V sprejemnem centru Središče ob Dravi še vedno poteka registracija okoli 400 migrantov, o čemer smo že obveščali. Na mejnem prehodu Središče ob Dravi smo v večernih urah sprejeli dodatnih 120 migrantov, ki smo jih z dvema avtobusoma odpeljali v sprejemni center Gruškovje. Tam se v tem trenutku skupno nahaja 340 oseb.

Na mejnem prehodu Središče ob Dravi bomo še nocoj sprejeli še dodatnih 330 migrantov, ki jih bomo predvidoma prepeljali v nastanitveni center v Gornji Radgoni.

Nocoj, 19. oktobra, pa smo bili okoli 19.30 s strani domačinov obveščeni, da je v bližini nogometnega stadiona Zavrč državno mejo nedovoljeno prestopilo okoli 1.000 ljudi, domnevno migrantov, ki so jih tja pripeljali s 15 avtobusi. O prihodu skupine beguncev oziroma migrantov nas hrvaški varnostni organi niso obvestili. Slovenski policisti so skupino okoli 650 ljudi prijeli v Zavrču, ostale pa v kraju Meje. Tujce bomo nastanili v nastanitvenih centrih, kjer bodo proste kapacitete.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi