Sorodne objave

 

Včeraj smo obveščali, da je v Slovenijo na območju Zavrča nedovoljeno vstopilo okoli 1.000 migrantov. Policisti so jih prijeli v Zavrču oz. v kraju Meje (skupaj jih je bilo 801) ter jih prepeljali v nastanitveni center Šentilj.

V noči na 20. oktober 2015 je v bližini Goričaka državno mejo nedovoljeno prestopilo še dodatno okoli 600 ljudi. Vse bomo nastanili v nastanitvenem centru v Šentilju. V nastanitveni center je bilo ponoči, poleg že omenjenega 801 migranta, nastanjenih tudi 394 migrantov, ki so bili pripeljani z območja Policijske uprave Novo mesto.

Danes zjutraj, 20. oktobra, smo avstrijskim varnostnim organom na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj že predali 300 migrantov. V nastanitvenem centru Šentilj je tako trenutno nastanjenih okoli 1.700 oseb. V sprejemnem centru Središče ob Dravi je ta trenutek že registriranih 547 tujcev, ki čakajo na prevoz v nastanitveni center Šentilj.

Z mejnega prehoda Središče ob Dravi je bilo ponoči v sprejemni center Gruškovje odpeljanih 140 oseb, prav toliko pa v sprejemni center Dolga vas. V sprejemnem centru Gruškovje je trenutno več kot 300 oseb.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi