Sorodne objave

 

Policisti so v bližini mejnega prehoda Zavrč zbrali skupino migrantov, ki je malo pred 20. uro nedovoljeno vstopila v našo državo.

Ugotovili so, da jih je približno 1.000. Prevladovale so družine, ženske in otroci. Med njimi je bila tudi ženska, ki je bila tik pred porodom, zato smo morali na kraj poklicati reševalno vozilo, ki jo je, skupaj z njeno družino, urgentno prepeljalo v Ptujsko bolnišnico. Porodnico so hrvaške oblasti kljub temu, da je že bila v fazi poroda, poslali s hrvaške na slovensko stran meje, čeprav so lahko videli v kakšnem stanju je.

V nastanitvenem centru Šentilj se trenutno nahaja okoli 900 tujcev, pričakujemo pa še dva vlaka iz območja Novega Mesta. Prvi bo okoli 23. ure pripeljal okoli 500 tujcev, drugi pa okoli enih zjutraj, okoli 700 tujcev.

Hrvaški varnostni organi so nas obvestili, da nam bodo na Mednarodni mejni prehod Gruškovje ob 22. uri pripeljali okoli 1.000 migrantov z 20. avtobusi. Takoj po sprejemu teh oseb bomo v Gruškovju pričeli z evidentiranjem, nato pa jih bomo nastanili v nastanitvene centre.   

Avstrijski varnostni organi so nas seznanili, da je na njihovi strani državne meje v Šentilju trenutno še okoli 2.000 ljudi, zato zaenkrat do jutra ne bodo sprejeli novih tujcev.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi