Sorodne objave

 

Včeraj, 11. novembra  2015, je bilo ob 17. uri v nastanitvenem centru v Šentilju nastanjenih 534 migrantov, v sprejemnem centru v Gruškovju pa 275. Od takrat do danes, do 9. ure, so v nastanitveni center pripeljali trije vlaki iz Dobove, s katerimi se je pripeljalo skupaj 2.384 oseb. Iz sprejemnega centra v Gruškovju so bile v tem času pripeljane 804 osebe in še 3 iz Ljubljane. 

V sprejemni center Gruškovje je bilo ponoči iz Hrvaške z avtobusi pripeljanih več kot 800 migrantov. Avstrijski varnostni organi so v istem obdobju na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo že sprejeli 2.359 oseb.

Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 1.366 oseb, v sprejemnem centru Gruškovje pa 354 oseb. V Šentilju danes okoli 10. ure pričakujemo prihod novega vlaka iz Dobove, s katerim bo od tam prepeljanih 593 migrantov.

Hrvaški varnostni organi so nam najavili, da nam bodo dopoldne na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje predali 325 migrantov, ki jih bodo s šestimi avtobusi pripeljali iz Slavonskega Broda. Vse bomo registrirali v sprejemnem centru na Gruškovju.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi