Sorodne objave

 

V nastanitvenem centru v Šentilju je bilo danes, 13. novembra 2015, ob 6. uri nastanjenih 3.073 migrantov.

V nastanitveni center v Šentilju sta iz Dobove danes pripeljala dva vlaka. Prvi je prispel ob 12:10 in je bilo na njem 544 migrantov. Drugi je prispel ob 16.20 z 1.086 migrantov. Iz Gruškovja pa so prepeljali skupno 654 migrantov, na prevoz jih čaka še 147.

Avstrijski varnostni organi so danes na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli 3.366 migrantov.

Hrvaški varnostni organi so nam ob 13:15 na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje predali 324 migrantov, ki so jih tja pripeljali s šestimi avtobusi. Vse smo registrirali v sprejemnem centru v Gruškovju in smo jih večino z avtobusi že prepeljali v nastanitveni center v Šentilju.

Trenutno je v nastanitvenem centru v Šentilju 1991 oseb, v sprejemnem centru v Gruškovju 147 oseb, sprejemni center Središče ob Dravi pa je prazen.

Hrvaški varnostni organi so nam najavili, da nam bodo na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje zvečer predali še okoli 350 migrantov, ki jih bodo z avtobusi pripeljali iz Slavonskega Broda. Vse bomo registrirali v sprejemnem centru v Gruškovju. Prav tako čakamo še en vlak iz Dobove, ki bo v Šentilj prispel v večernih oz. nočnih urah.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi