Policisti Policijske postaje Šempeter pri Gorici so v okviru tedna otroka in svetovnega dneva živali 9. oktobra 2010 sodelovali na dobrodelni prireditvi, ki je bila na nogometnem igrišču v Renčah.

IMG 7848x

Šempetrski policisti so se odzvali vabilu Društva prijateljev živali Severne Primorske in tako sodelovali na prireditvi, katere namen je bil seznaniti ljudi, predvsem otroke, o skrbi in pravilnem odnosu do živali ter opozoriti na vse pogostejše primere mučenja živali.

IMG 7858a

Policisti so obiskovalcem svetovali o vzgoji in šolanju psov, o zagotavljanju fizičnega varstva živali in ustreznem ravnanju z njimi. Seznanili so jih tudi s pristojnostmi in nalogami policije ob ugotovljenih kršitvah in kaznivih dejanjih, ter jim predstavili postopke policije v primeru različnih oblik nasilja nad otroki. Obiskovalcem so svetovali tudi o varni udeležbi otrok in odraslih v cestnem prometu (hoja pešcev, vožnja s kolesi, vožnja v vozilu ipd.).

IMG 7752aPrireditev je bila zelo dobro obiskana, odrasli in otroci pa so pokazali izjemno skrb za živali in veliko zanimanja za delo policije na področju njihove zaščite. Največ zanimanja obiskovalcev pa sta pritegnili Amedea in psička Bora, ki sta nastopili tudi v oddaji Slovenija ima talent.

IMG 7978x

Poleg policistov so na prireditvi sodelovali tudi predstavniki Društva prijateljev živali, kinoloških društev Nova Gorica, Vrtojba in Ajdovščina, predstavniki Društva Flipsi, Zavetišča za živali Vitovlje, Društva reševalnih psov Nova Gorica, slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke ter številni drugi.


Sodelujte na posvetu o uporabi živali in njihovi zaščiti